dissabte, 28 de maig del 2011

PROPOSTA D'ACTUACIÓ 15-M PER AQUEST DILLUNS

Treu alguns diners del banc aquest dilluns i obre una llibreta d'estalvi ètic.

Ben bé no se sap d'on ha sortit la proposta, però esta prenent molta força si tenim en compte els blocs i webs que la recullen i els missatges de correu que s'estan rebent cada dia.

A més pot ésser una acció d'aquestes que a més de sensibilitzar a molta gent, pot esser un bon toc d'atenció als bans i als polítics.

La proposta més el·laborada i completa, i a la vegada més fàcil de dur a terme, consisteix amb el següent:

1. Aquest dilluns dia 30 cada persona que sigui titular d'un compte o llibreta d'estalvis ha d'anar al banc o caixa i demanar un reintegrament de 155 €, o de 15,05 € (quinze euros i 5 cèntims). Cadascú segons les seves possibilitats i per recordar el Toma la calle.15-05-2011. Si la qua a les finestretes és molt llarga i no teniu els temps necessari per esperar el vostre torn, podeu treure els diners del caixer automàtic que estarà a la mateixa entrada de la oficina bancària. En aquest cas com que no hi haurà la possibilitat de treure bitllets de 5 €, podeu treure una xifre més rodona: 150 €.

2. Aquesta segona passa és opcional, però també és important fer-la, ja que és la que pot tenir un impacte més durador: Després (teniu tota la setmana per fer-ho) anau amb aquest diners a obrir una llibreta d'estalvi ètic a alguna de les caixes i bancs ètics que operen a Espanya i que son les que vos enllaçam aquí baix:
www.colonya.es  (té varies oficines a Palma i també a alguns pobles)
www.triodos.es              (Tlf. 93 476 57 47 begin_of_the_skype_highlighting            93 476 57 47      end_of_the_skype_highlighting)
www.projectefiare.cat     (Tlf. 93 368 99 82 begin_of_the_skype_highlighting            93 368 99 82      end_of_the_skype_highlighting)

Tal vegada serà difícil que les entitats bancàries facilitin el número de reintegrament de 155, 150, o 15.05 €, sol·licitats el dilluns, però confiam que les banques ètiques si facilitin la data del nombre de noves llibretes obertes durant tota la setmana amb aquestes quantitats.

Recorda de fer-ho el proper dilluns, però ara mateix ja difon aquesta proposta d'acció!

MAPAMUNDI DE LES ACAMPADES

Una més, entre les moltes coses que és difícil que trobeu als mitjans convencionals, és l'enorme extensió que està tenint arreu del mon el moviment 15-M iniciat a Espanya per totes i tots els indignats per tantes, i tantes, i tantes coses... que ens tenen indignats.
A continuació podreu trobar un mapa de les acampades existents ara mateix. Podeu fer zoom endavant i enrere, per tal de veure millor just Espanya, Europa o tot el mon. També es interessant veure les llegendes sobre les acampades que es varen fer i han sofert desallotjaments, en algun moment i també d'altres que s'estan planejant dur a terme.

CRÒNIQUES D’ISLÀNDIA (27-05-2011)


Avui m’he passat tot el capvespre a la plaça. Havíem de tenir una xerrada dels Grups de Consum,  experiència autogestionària en marxa, amb un fort compromís ambiental, de solidaritat econòmica i responsabilitat social. Una fórmula a l’abast de tothom que permet un canvi social a curt termini.

Com passa molt sovint, les qüestions urgents no han deixat temps per als projectes importants. Les càrregues policials de Barcelona i Lleida han  fet modificar el pla d’activitats del 27M: quedaven desconvocades les activitats i a partir de les 18:00 ha començat a arribar la gent que havia estat convocada per recolzar les acampades a les ciutats de Catalunya.

divendres, 27 de maig del 2011

URGENT: Càrregues policials a Barcelona i Lleida.

¡Urgente! En estos momentos, la policía está desalojando por la fuerza las concentraciones ciudadanas pacíficas en las plazas de Barcelona y Lleida. Enviemos a nuestros ministros clave una avalancha de mensajes pidiéndoles que detengan dichos desalojos y respeten nuestro derecho de reunión y protesta pacífica. ¡Haz clic para enviar tu mensaje y corre la voz!

Queridos amigos y amigas,




En estos momentos, en Barcelona y en Lleida las autoridades policiales han comenzado a desalojar por la fuerza las acampadas pacíficas con la excusa de proceder a su limpieza. Nuestra democracia está en juego. Inundemos a los Ministros de Justicia e Interior con mensajes exigiéndole que respeten nuestro derecho fundamental de reunión. Actúa ahora y corre la voz:
En estos momentos, en Barcelona y en Lleida las autoridades policiales han comenzado a desalojar por la fuerza las acampadas pacíficas con la excusa de proceder a su limpieza

En los días previos a las elecciones del 22M, con la listas de candidatos plagadas de imputados por corrupcion, miles y miles de ciudadanos decidimos tomar la calle pacíficamente para mostrar nuestra indignación.Pero la Junta Electoral Central prohibió las reuniones y concentraciones públicas, poniendo en juego nuestros principios democráticos. Aun así, logramos salvaguardar nuestro derecho constitucional a manifestarnos pacíficamente.

No tenemos mucho tiempo para detener a la policia y proteger nuestros derechos basicos. Pero si logramos movilizarnos urgentemente y generamos una enorme protesta al más alto nivel político, podremos preservar nuestro derecho fundamental de reunión. Envía un mensaje ahora a los Ministros y reenvíalo a todos tus conocidos. Cuantos más seamos los que alzamos nuestras voces, mayor será nuestro impacto.

http://www.avaaz.org/es/spain_protests_c/?vl

Decenas de miles de personas en ciudades por todo el país han llenado nuestras plazas durante los últimos días en señal de protesta, reuniéndose pacíficamente y de manera ejemplar. Pero esta mañana la policía en Barcelona y en Lleida han comenzado a desalojar por la fuerza a los manifestantes, y estas intervenciones podrían extenderse a otras ciudades.

Algunos analistas están hablando de una "Revolución Española", comparándola en cierta manera a las multitudinarias protestas en Egipto a principios de este año. Se trate de una revolución o no, nos encontramos ante un importante punto de inflexión para nuestra democracia. Asegurémosnos de que la balanza se vuelca en la dirección correcta y de que todos permanecemos unidos, firmes en defensa de nuestros derechos fundamentales y por una reforma urgente del sistema político y de la economía en España. ¡Actúa ahora y corre la voz urgentemente!

http://www.avaaz.org/es/spain_protests_c/?vl

EFECTES COL·LATERALS DEL 15-M (bilingüe: català i castellà)

En català

EFECTES COL·LATERALS DEL 15-M


Des de fa uns anys es ve utilitzant amb bastant freqüència aquest expressió (o la de danys col·laterals) per referir-se els efectes no desitjats, o no prevists (al menys en teoria o en el discurs públic) d'alguna actuació que pretén alguna cosa i pel camí va produint-ne d'altres.

Si la memòria no me falla va ésser a la 1ª Guerra a Iraq, feta per George Bush pare, quan va començar-se a entrar amb reiteració, per la televisió, a casa de tots, l'expressió de danys col·laterals, que després amb el temps va anar donant pas a l'eufemisme efectes col·laterals. L'expressió (no ho hem dit encara, però pens que la majoria ho teniu bastant present), era

dijous, 26 de maig del 2011

DEMÀ DIVENDRES XERRADA SOBRE GRUPS DE CONSUM

Demà, divendres farem una xerrada sobre els Grups de Consum a la Plaça d’Islàndia a les 19:00.  

Els Grups de Consum, a més de ser una alternativa de consum de menjar saludable, també representen una formula d’organització autogestionària, fonamentats en la sostenibilitat ambiental, la responsabilitat social i la solidaritat econòmica. Creiem que els principis de responsabilitat no es poden articular coherentment dins una concepció del mercat fonamentat en les lleis de l'oferta i la demanda, del truc i la llei dels triles.

MALLORCA SURT AL CARRER: BLOC OBERT

Com ja es diu al marge dret d'aquest bloc, Mallorca Surt al Carrer està obert a la participació de tothom i vol ajudar a difondre el moviment 15-M arreu de Mallorca.

Estam treballant per fer-lo més atractiu i amb més i millors continguts que abastin no sols els esdeveniments de Plaça Islàndia a Palma, si no que volem incloure tota la part forana que siguem capaços d'arribar-hi. Per això si voleu enviar-nos noticies o esdeveniments per publicar, ho podeu fer a mallorcasurtalcarrer@gmail.com.
Ara mateix estam treballant en una nova pàgina dins aquest mateix bloc per incloure tot els que s'està publicant a Marratxí. Visitau-la a: http://mallorcasurtalcarrer.blogspot.com/p/pobles.html

CUANDO FLORECEN LAS JACARANDAS

Jacarandas en la Plaza de Mayo.  Buenos Aires 

Comenzó mayo y las jacarandas volvieron a abrirse,
Poco a poco fueron ofreciéndonos sus farolillos morados
Fabricando alfombras
Primero timidamente una a una
A la mitad del mes ya se habían enterado todas
Y después de recorrer las ciudades para verlas
Nos sentamos a contemplarlas desde el suelo
Nos tumbamos en las plazas para que nos arroparan de noche
Decidimos acompañarlas, fluir con ellas
Agradecer su aviso, su compañía y su atención
Hablamos, nos comprendimos y nos abrazamos
Decidimos no dejarlas hasta que cayera la última flor
Y permanecer después en las plazas
Recordando su fragancia y su color
Esperándolas para contarles
Cómo dimos el paso que nos propusimos
Cómo nos sentamos para conseguirlo
Cómo tropezamos y
Cómo nos volvimos a poner en pie
para dar el siguiente.
Cómo decidimos volver a la plaza cada noche de verano
Cómo nos sorprendimos con sus flores en octubre
Cómo supimos que seguía siendo mayo
Ellas nos contarán que siempre estuvieron ahí
Y nos darán el ánimo de las madres
De mayo, de la plaza, de la constancia, de la dignidad.

Yuso, Plaza de Islandia. Mayo 2011.

UNA NEVERA PARA ISLANDIA

(dedicat a Laia i Horacio)
Llegaba a la plaza pensando en sentarme en el suelo,  imaginando alguna propuesta atractiva y agrupando otras, también interesantes, pero repetidas. También pensé en  alguna que pudiera ser verdaderamente  estrambótica. Clasifiqué  las utópicas en realizables, intentables e imposibles, poniendo fecha a las primeras, medios a las segundas y sueños a las terceras. Me quedaban solas las que además de ser de dificultosa comprensión, eran pírricas y  tenían utilidad cero o incluso menos algo, estas eran, sin duda las más divertidas y las más elaboradas.

Ya en la plaza, me acerqué a un amigo con el que comparto, junto a un par de docenas más de personas, el feo vicio de comer verduras ecológicas, que compramos a sus productores directamente, en un grupo de consumo.

AHIR VESPRE ASSEMBLEA OBERTA A MARRATXÍ

Del web de la Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí www.gentdemarratxi.org
 
EL MOVIMENT 15M S'ESTÉN PELS POBLES DE MALLORCA:
ASSEMBLEA OBERTA A MARRATXÍ
R-CIMG0702
Fa poques hores, ahir dia 25 de Maig a les 20,30, s'ha celebrat a la Plaça de Sant Marçal de Marratxí una assemblea oberta, com extensió del Moviment 15-M, Els indignats, Democràcia Real Ja.

Han participat més de 75 persones de totes les edats, molts joves i durant una hora i mitja han parlat del Moviment 15M instal·lat a la Plaça d'Espanya, batiada com Plaça d'Islàndia o Plaça del Poble de Mallorca per diferents col·lectius.

Ha estat una assemblea molt participativa, seguint el mètode d'intervencions que aquestes darreres setmanes s'està utilitzant pels concentrats a Palma.

dimecres, 25 de maig del 2011

QUI SON ELS HABITANTS DE PLAÇA ISLÀNDIA?

Dia rere dia la concentració a Plaça Islàndia continua. I creix. I s'expandeix. Creix en grandària, en persones, en activitats, en organització... a la pròpia plaça. I s'expandeix. Per dins la plaça, per donar cabuda a tota la gent que està implicada d'alguna manera, participant als diferents grups de treball, dinamitzant les activitats o exercint tasques tan diverses com preparar dinars, mantenir els blocs i webs, o donar informació a tota la gent, cada vegada més gent i cada vegada més interessada, en el que està succeint al propi centre d'una ciutat que sempre s'havia considerat apagada, o dormida, o submergida (segons el títol del darrer llibre publicat l'any passat d'un escriptor mallorquí... 
Podeu trobar una informació de com estan organitzats els equips de treball a l'article d'aquest mateix bloc COM ESTÀ ORGANITZADA L'ACAMPADA PALMA
El que no trobareu a l'esmentat article és els noms de les desenes de persones que estan aquí treballant. Tampoc a aquest que estau ara llegint. Aquest moviment és de idees, si, però també de persones... Persones treballadores que miren de compaginar-el amb la seva feina, persones en atur que hi poden dedicar més temps i energies, estudiants que deixen l'acampada per anar a un examen final i hi tornen en quan l'acaben...  Aquests son alguns dels habitants de plaça Islàndia. Persones anònimes que volen seguir essent-ho, per que l'anonimat és també un dels trets identificatius d'aquesta mobilització, ja que el que compte no és l'individu, si no la col·col·lectivitat.  Persones, totes elles, compromeses amb la construcció d'un altre mon més just que és possible i a més, és necessari.

dimarts, 24 de maig del 2011

HAN PASSAT LES ELECCIONS... I AQUÍ SEGUIM A PLAÇA ISLÀNDIA

Com es va decidir a l’Assemblea General, l’acampada es manté, cada dia amb noves activitats i accions.
El dia d’avui un grup de voluntaris i voluntàries ha visitat l’Ajuntament, per recopilar informació sobre acció ciutadana, i poder així, sense ser un partit polític, expandir les propostes als barris. Així, l’esperit de l’Acampada s’exten per Ciutat i les propostes que surten de l’Assemblea es comparteixen amb altres barris.

COM ESTÀ ORGANITZADA L'ACAMPADA PALMA

Els grups de treball d’Acampada Palma: com respira tot això.
Després de una setmana vivint a Plaça d’Islàndia, el moviment aquí s’ha organitzat en Grups de Treball o Comissions, per dinamitzar les activitats. Sense el funcionament de cada un dels grups de treball, aquest cos que va nèixer al centre de Ciutat, no caminaria. Així es com respira Acampada Palma.
INFORMACIÓ: Es la cara de l’Acampada, on s’acosta la gent nouvinguda que vol saber de què va tot això. S’informa de les activitats i horaris diaris, i algú està interessat o interessada en participar, s’envia a la següent comissió.
COORDINACIÓ: Es una mica el cor a Plaça Islàndia, en el sentit que és el punt a on es dirigeixen totes les persones que volen participar. Funcionen com un enllaç entre tots els grups de treball, i canalitzen les seves demandes de material, per després veure on es poden aconseguir.
CONTINGUT: Són una mica el cervell de l’Acampada i injecten sang a l’organisme, donant continguts temàtics a les diferents comissions, en base al que es va xerrant a les Assamblees i a les necessitats que van sorgint. Escriuen articles que es publiquen al Blog, proposen temes de formació que després desenvolupen “experts i expertes” en el tema en grups de treball on tothom pot participar, gestionen la biblioteca popular física i estan preparant una biblioteca virtual.

dilluns, 23 de maig del 2011

2ª SETMANA A LA PLAÇA ISLÀNDIA

Ha començat la segona setmana d'acampada a la Plaça Islàndia de Palma. Igual que va acabar, els capvespres la plaça es va animant de gent i d'activitats de tota mena.

A mida que els sol afluixa, creix l'afluència de gent. A les 6 hi ha molta gent participant de les activitats o improvisant debats entre ells, però a partir de les 7 ja és un eixam de persones el que hi ha enmig de la plaça.

Els i les ciutadanes de Palma s'han acostumat a la nova cara que presenta la plaça.Uns s'aturen a escoltar els debats improvisats mentre que molts d'altres s'acosten a demanar informació o s'enganxen a les activitats en marxa.

Avui capvespre algunes de les activitats que s'han dut a terme han estat un taller d'introducció a la meditació (Todo comienza con uno mismo), un cine fòrum (Homenatge a Catalunya), o un contacontes. Mentre, els voluntaris de les comissions segueixen amb les seves tasques i celebren les reunions de coordinació.

I ràpidament, per que el temps passa volant entre tanta gent i tan bon ambient, ens anam acostant a l'hora de l'assemblea de les 8.

I MANACOR TAMBÉ SURT AL CARRER

Hoy a las 18.30hrs de la tarde, en la Plaza Ramon Llull de Manacor se ha convocado la primera concentración bajo el lema “Indignados 15M, Democracia Real Ya!”
Se trata de concentrarnos en un espacio de reflexión y expresión de nuestra preocupación ante la situación de precariedad de la democracia actual.
Es un espacio  de participación ciudadana individual y anónima, dejando a un lado siglas y tendencias políticas para intentar crear un movimiento transversal cívico y pacífico.
Es vital vuestra asistencia.
———————————
Vos escric perquè avui capvespre, a les 18.30 hrs, a la Plaça Ramon Llull s’ha convocat la primera concentració baix el lema “Indignats 15M, Democràcia Real Ja!”
Es tracta de concentrar-nos per crear un espai de reflexió i expressió de la nostra preocupació davant la situació a la precarietat democràtica actual.
És un espai de participació ciutadana individual i anònima, deixant de banda sigles i tendències polítiques per a intentar crear un moviment trasnversal cívic i pacífic.
És vital la vostra assistència!

CRÒNICA DES DE HISPÀNIA

Avui tota Hispània esta xerrant del mateix. Tota?... No!. Des de fa just una setmana han sortit per tot arreu, com si fossin bolets; prop d'una cinquantena de petites (o no tant petites) ciutats a l'interior, al centre mateix, de les capitals més importants.
Ahir vespre a les assemblees de Porta del Sol es va aprovar per unanimitat continuar una setmana més, de moment, mentre que a la de Plaça Islàndia a Palma es va acordar, també amb el vot entusiasta i unànime, seguir-hi, sense que es parlàs de cap data de possible finalització.
Els resultats de les eleccions d'ahir no és el que ens preocupa. El que ens preocupa com hem vengut repetint fins a la sacietat, encara que hi hagi molts que no ho vulguin escoltar, ni entendre, és l'absència de democràcia real, l'abús dels poderosos que sotmeten els més dèbils i les minories, la falta de justícia distributiva, la substitució dels valors més elevats per contravalors com l'afany de riquesa i poder, la corrupció de les institucions i organismes que haurien de vetllar per tots i totes, i tantes i tantes altres coses que estan dites i escrites. No a la majoria dels diaris, però si als blocs, a Internet, a les xarxes de comunicació, encara bastant lliures...
Aquestes son les coses que de veritat ens preocupen. Per tot això seguim a las nostres petites (o no tant petites ciutats) resistint. L'esperit del 15-M s'està estenent i no s'apagarà, governi qui governi, mentre no canviïn les coses veritablement importants. RESISTIREM!

EL MOVIMENT 15-M S'EXPANDEIX. TAMBÉ A BALEARS

Després de que va informar-se ahir als mitjans de comunicació, que a Menorca (Maó i Ciutadella) i a Eivissa també havia hagut concentracions a les principals places, avui i d'acord amb el que la gent ja està demanant amb insistència, el moviment sabem que també s'està expandint a altres llocs de Mallorca.
Efectivament, s'estan repetint intervencions a les assemblees i als debats que insten a que el barris i la Part Forana secundin la mobilització també localment mitjançant les associacions de veïns i altres xarxes socials del moviment associatiu o informals.
Una de les que hem tengut coneixement avui ha estat la convocatòria de ciutadans i ciutadanes de Marratxí per una reunió pública el proper dimecres, dia 25 de maig, a les 20,30, a la plaça de l'Església de Sant Marçal.

DECLARACIÓ D'INTENCIONS (PROVISIONAL)

Declaració d’intencions (PROVISIONAL.) Es debatrà a l’assemblea d’avui, diumenge, a les 21 h.
  • Som persones que hem vengut de manera lliure a utilitzar l’espai públic per reivindicar la dignitat i la consciència política i social. Ens uneix la indignació i el malestar, la voluntat de canvi i la solidaritat amb els que no són aquí.
  • No representam cap partit polític ni associació, i ningú ens representa.
  • Som aquí perquè volem una nova societat que prioritzi la vida per damunt dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim asfixiats pel sistema econòmic actual i exclosos d’aquest sistema polític, que no ens representa. Apostam per una transformació profunda de la societat. .
  • Demostram que la societat no està adormida, i que seguirem defensant allò que volem mitjançant la lluita pacífica. Seguirem unes pràctiques basades en un canvi d’actitud, en la cooperació, el consens, la llibertat i l’horitzontalitat.
  • S’equivocaven: estam lluitant i seguirem lluitant – amb determinació- per la vida que tots i totes volem. Hem après d’El Caire, d’ Islàndia, de Madrid. Ara toca estendre la lluita i prendre la paraula.

diumenge, 22 de maig del 2011

RÀDIO 77 EN DIRECTE!

Hola amics i lectors de "Mallorca surt al carrer". És un plaer participar d'aquest bloc que demostra el que s'està movent aquest dies a Palma i arreu de l'Estat. Des de Ràdio 77 vos convidam a escoltar les reflexions de les persones que van passant per la nostra emissió en directe a la plaça d'Islàndia. Però, sobretot, vos convidam a participar-hi. Veniu, cerqueu-nos i doneu-nos el vostre parer: 77 té els micròfons oberts a tothom!!!!

Podeu escoltar l'emissió contínua aquí:
http://ge.tt/7epLqRE/emissio2.m3u?type=download

O bé entrant al nostre blog:
http://setantaset.wordpress.com

Moltes gràcies, companys!!!