dissabte, 28 de maig del 2011

CRÒNIQUES D’ISLÀNDIA (27-05-2011)


Avui m’he passat tot el capvespre a la plaça. Havíem de tenir una xerrada dels Grups de Consum,  experiència autogestionària en marxa, amb un fort compromís ambiental, de solidaritat econòmica i responsabilitat social. Una fórmula a l’abast de tothom que permet un canvi social a curt termini.

Com passa molt sovint, les qüestions urgents no han deixat temps per als projectes importants. Les càrregues policials de Barcelona i Lleida han  fet modificar el pla d’activitats del 27M: quedaven desconvocades les activitats i a partir de les 18:00 ha començat a arribar la gent que havia estat convocada per recolzar les acampades a les ciutats de Catalunya.
Avui s’ha tornat a omplir l’àgora i s’han succeït les intervencions, salpicades de rumors d’intervencions policials: ens han dit que a Manacor i a Maó ha hagut intervencions policials desallotjant les acampades i que Aguirre (La Cólera de Dios) estava encalentint els ànims a Madrid. Ha destacat un paralel·lisme fisiològic-social que ha exposat una al·lota: polítics, financers i tota la colla dirigent, són cèl·lules patògenes que estan destruint el teixit social. El punt més emotiu ha esta el testimoni d’una dona argentina, acompanyada de la seva filla petitona: “el pueblo argentino vivió, en el 2001 una situación parecida a la que estamos viviendo ahora, de desvergüenza política y financiera, así como de unión popular para hacerles frente. Aquello acabó siendo silenciado y reducido al olvido por los poderes fácticos*”.

L’assemblea no ha començat fins a, més o manco, les 22:00. Estàvem cansats i ha estat ràpida, s’han tocat una grapada de temes operatius i d’organització, per descomptat, s’ha demanat la dimissió del conseller català que té la competència de copejar a la ciutadania i s’ha recordat que hi havia fulles per a la recollida de signatures. La decisió més renouera ha estat acordar que la casserolada del  canvi de consistori es farà a la Plaça d’Islàndia i s’ha de deixar ben clar que el nostre objectiu no és protestar pels nous regidors, ni per els antics. Volem que tots sàpiguen que la batllia de Palma s’està governant amb el suport del 18% dels ciutadans i ciutadanes. Això és el que els polítics volen callar*. Hem acabat cap a les onze, cantant una cançó en construcció, igual que el nostre sistema assembleari.

*QUE NO TENEN LEGITIMACIÓ.
 
Yuso, Plaça d’Islàndia 27M

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada