dissabte, 21 de maig del 2011

GRAN AMBIENT A L'ACAMPADA

Avui l'ambient altra vegada boníssim. De festa! I tot recollit, net com mai havia estat la Plaça d'Espanya, els espais organitzats, senyalitzats i moltes, moltes activitats.
Quina animació!
Visca la cultura popular! Visca la plaça pública i Visca la Revolució!

QUANTA GENT CAP EN LA PLAÇA D'ESPANYA?

Ahir vespre varem ésser-hi molts. I tots joves molts per edat i molta altres en esperit. Diuen aquest altres "joves" que ahir, a la Plaça d'Espanya tots ens sentirem com si estassem en la vintena.

La Plaça era ben bé plena. Plena de gent, d'il·lusió, de bon rotllo, de companyonia, d'esperança, de diàleg seré i d'enteniment, de reivindicacions...

Quanta gent cap en la Plaça d'Espanya? Ahir ho era ben de veritat, la Plaça d'Espanya perquè era, també, la Plaça de la Porta del Sol de Madrid i la de Catalunya de Barcelona i la del Pilar de Saragossa i... Però també era la plaça d'Islàndia, d'Europa i del mon sencer.

Es deia que si érem 3.000, que no, que damunt 2.000, que no, que segur que passàvem dels 3.500 i possiblement més. La plaça d'Espanya era ben plena damunt les 12 del vespre. Quanta gent cap en la plaça d'Espanya? Vist lo vist ahir, i aquests dies enrere, a la Plaça d'Espanya hi cabem tots i totes els i les mallorquines.

Aquests dies ha estat, i segueix essent, un espai recuperat pel poble per dialogar tothom amb tothom. Una autèntica àgora. Per això aquests dies més que mai la Plaça d'Espanya és, sobretot, la Plaça del Poble de Mallorca.

ENTRAM EN JORNADA DE REFLEXIÓ

Entram en jornada de reflexió (quina riallera).

I hi entram amb unes 3.000 persones concentrades a la Plaça d'Espanya (dic d'Islàndia) a Palma participant de l'assemblea popular i manifestant amb gestes del braços el seu acord o desacord amb el que diuen els que han demanat el micro per exposar la seva opinió. L'ambient és festiu i d'eufòria.

Poc antes de les 11.30 la policia havia demanat també el micro per a parlar a la concurrència, dient que no intervendrien. Els congregats els han acomiadat al crit de "la policia es del pueblo".

Ara, a les 4 de la matinada encara queden més de 400 persones a la plaça: uns dormen (no sé com poden), altres xerren (asseguts al terra, o drets, o passejant), alguns mengen i beuen, ni ha que juguen a cartes o fan sonar una guitarra o una flauta.

I així, d'aquestes diferents maneres, passam aquesta nit a la Plaça de... del Poble de Mallorca.

ÉS L'INICI D'UNA REVOLUCIÓ?

Del web de la Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí www.gentdemarratxi.org


ÉS L'INICI D'UNA REVOLUCIÓ?

Molta gent a Mallorca, com a Madrid, i a moltes altres ciutats de l'estat espanyol, varem anar a les manifestacions convocades el diumenge passat. I hi varem anar amb il·lussió, però també amb una gran incertesa sobre quants ens trobaríem a la Plaça d'Espanya i quin poder de convocatòria hauria tengut el missatge de Democracia Real Ya. També amb una certa sensació d'anar-hi més que res per responsabilitat, encara que pensant que seria una manifestació més que, tanmateix, no serviria per moure res.
CIMG0516

Va ésser una gran sorpresa, i una gran satisfacció, veure que, a Palma, ens varem reunir més de 2.000 persones i varem participar d'una manifestació, que si no per assistència, si per l'ambient, la confluència de gent de totes les edats (més joves, és cert, però molts altres no tant i també persones més grans), el suport de la gent del carrer als que cridàvem: "¡NO NOS MIRES, ÚNETE!" (i molts ho varen fer) i altres sensacions més difuses i inaprehensibles, ens va fer pensar ja a molts dels que hi érem presents que allò era quelcom diferent i que podia tenir una repercussió encara difícil d'esbrinar-ne la magnitud.

Les concentracions que es varen convocar pel dilluns, esperonejades pel desallotjament, la matinada prèvia de la Porta del Sol per la policia, van ésser la segona passa i un nou canvi qualitatiu: la transcendència i transformació del que havia d'ésser just una manifestació d'una dia amb una determinada reivindicació, amb un moviment global que reivindica un canvi, també global. Read More Aquest moviment és espontani (malgrat els intents d'intoxicació informativa dels primers dies), si entenem com espontani, no que ningú l'hagi iniciat (és evident que molta gent s'hi ha sentit en sintonia per iniciar-lo a la vegada, després de la manifestació del 15M), si no que ha sorgit al marge de les organitzacions polítiques, sindicals i socials.

Aquest moviment no és de cara a les eleccions de diumenge. Totes les persones acampades tenen clar que l'endemà de les eleccions continuaran amb les concentracions i protestes pacífiques, encara que avui vespre siguin desallotjats (fins el dilluns), amb independència del que passi diumenge i de qui guanyi les eleccions. I guanyi qui guanyi i amb el marge que sigui, haurà de saber que res tornarà a ésser igual que abans, que estarà observat per centenars de milers d'ulls que li podran muntar una gran mobilització d'un dia per l'altre. Ja ho estan fent i s'hi s'ha fet una vegada es pot tornar a fer.

La majoria dels "analistes" encara està dient i donant-li voltes a que aquest moviment no és el mateix que les recents revoltes d'Àfrica i Orient Mitjà, que no té que veure amb les eleccions de l'11 de març de 2004 a Espanya, que no te relació amb... És evident que cada moviment i cada succés és diferent i únic en si mateix, però van molt desencaminats: aquest moviment té molt que veure amb les revoltes d'Àfrica i Orient Mitjà. També te moltíssim que veure amb les protestes i accions del poble d'Islàndia i n'és, en part, hereu. I si, també les seves arrels s'han nodrit del que va fer el poble de Madrid l'11M i les més profundes arriben inclús a altres moviments socials com, per exemple, el maig del 68, no viscuts per la majoria dels que ara estan protestant, però que en formen part del seu imaginari col·lectiu.

Aquest moviment si és, ja, una revolució.

divendres, 20 de maig del 2011

MANIFIESTO ACAMPADA PALMA

A todos los medios, nos habéis estado solicitando un manifiesto con nuestras ideas, y aquí os lo presentamos.

¡Ha empezado la Revolución! Se está gestando el cambio, ese cambio por el cual nos hemos reunido en diversas partes del mundo. En España empezó el 15 de Mayo, pero tomemos ejemplo de un pueblo que ya hace tiempo que inició este movimiento ciudadano. El pueblo de Islandia ha tenido el valor de actuar a favor de la justicia social, se ha negado a pagar la deuda pública que otros provocaron, y ha sido capaz de castigar a los responsables de los abusos que se cometieron. Todo ello gracias a la unión y a la voluntad de su pueblo tomando la calle.
 
Son un ejemplo, y por eso seguirles es nuestro objetivo. Por ello hoy renombramos esta plaza como Plaza de Islandia.

*Recordamos que actuamos y actuaremos pacíficamente, y que no se permite el consumo de alcohol. No les demos razones.

AHIR, AVUI I DEMÀ

Aquesta nit passada ja hi han passat la nit més de 200 persones. Això creix d'un dia per l'altra de forma exponencial. 
 Avui matí quan alguns companys han anat a informar als treballadors als seus llocs de treball, s'han trobat a algunes empreses (bancs incloses) que la gent, públic i treballadors, els rebien amb aplaudiments. L'ambient és d'autèntic entusiasme, tot arreu.
Ara avui vespre volem que a l'assemblea de les 9 del vespre hi hagi una afluència massiva i que damunt les 11 (una hora abans de que la concentració pugui no tenir suport legal) l'hagem omplida.
ACUDIU DE FORMA MASSIVA AVUI VESPRE A PLAÇA D'ESPANYA!

¡NO NOS VAMOS!

La Junta Electoral Central, pasadas las 23,30 h de hoy, jueves, dia 19 de mayo, ha comunicado su prohibición a cualquier "concentración y reunión" en la Puerta del Sol a partir de las 00.00 horas del sábado, 21 de mayo incluyendo también el domingo entero, día de las votaciones.
En cuanto ha sido dada a conocer la noticia, los varios centenares de personas concentradas en la Plaza de España la han saludado con silbidos y abucheos.
Expresa tu rechazo a la decisión votando en la siguiente encuesta de Público.es
Veta cualquier "concentración y reunión" desde las 00.00 horas del sábado hasta las 24.00 horas del domingo.

Expresa tu rechazo votando No en la siguiente encuesta de Público.es
Resultados encuesta

dijous, 19 de maig del 2011

ACTIVIDADES PREVISTAS PARA ESTA TARDE

Esta tarde en la Plaza de España, con el permiso de la autoridad competente y si el tiempo no lo impide (perdón por el argot taurino, pero es de total aplicación), se llevarán a cabo las siguientes actividades:

  • 19:30 Taller: "Unirnos, ¿Para qué?" Se explicarán diversas iniciativas de movimientos sociales.
  • 20:30h Debate: "Tipos de democracia y leyes electorales"

AIXÓ NO HI HA QUI HO ATURI! RESISTIREM!

Cada dia més gent a les activitats i assemblees. Cada dia més gent acostant-se a demanar informació i a debatre plantejaments socials, econòmics, polítics en definitiva.
Aquesta passada nit ja un centenar de companys i companyes passant la nit al ras a la Plaça d'Espanya i compartint-ho tot entre tothom.
També es nota cada vegada més el suport i la solidaritat de centenars de persones anònimes que porten menjar o demanen que que es el que es necessita.

També cada vegada més projecció als mitjans de comunicació nacionals i internacionals i tentatives de moviments semblant a altres països europeus.

REUNIÓ AMB L'ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS DE MALLORCA

Ahir a les 7 del capvespre a l'assemblea mensual de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca varen acudir 2 dels acampats a Palma i altres 2 membres de Democracia Real Ya a Balears. Va ésser una reunió interessant on, a banda, de que es pugui materialitzar o no, un suport o un pronunciament per part de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, es va posar de manifest la sintonia de plantejaments entre els 3 col·lectius participants.
Posteriorment algunes persones de l'AMSMa varen acudir a Plaça d'Espanya i participar a l'assemblea de les 9 del vespre.

ASAMBLEAS Y OTRAS ACTIVIDADES EN LA PLAZA DE ESPAÑA

Hace poco rato ha acabado la asamblea de las 9 de la noche. En los momento de más gente, unas 400 personas, pero pueden haber sido más ya que constantemente iba entrando y saliendo gente. Cada vez hay más gente de más edad. Hoy hemos estado debatiendo el manifiesto y algunas otras cosas. Podéis leer el contenido de la asamblea aquí (incluye enlace al acta)
 
Cada día hacemos 2 asambleas: una a las 12 del mediodía y otra a las 9 de la noche.


Hoy hemos tenido, además, dos talleres en medio de la plaza para quienes quisieran participar, tanto de los acampados, como de cualquiera que se acercara: A las 6 uno sobre Perspectiva de Género y a las 7 otro sobre Banca Ética.

Esto está funcionando y no nos sacarán ni hoy, ni después del domingo. Necesitamos todo vuestro apoyo y especialmente gente que venga a estar aquí a lo largo del día y, quienes puedan, también a acampar por la noche.

dimecres, 18 de maig del 2011

BLOC AMB LES ACTES DE LES ASSEMBLEES

A aquest enllaç trobareu un bloc amb les actes de les assemblees de les persones que estan a Pça. d'Espanya i més coses:

http://acampadapalma.wordpress.com/

PROBLEMES PER SEGUIR A LA PÇA. D'ESPANYA?

Acaba d'entrar per twitter. Si es confirma necessitarem suport de entitats i ciutadans i ciutadanes anònimes per tal de pressionar i fer que se respecti la Llibertat d'Expressió de la ciutadania no organitzada.


Problemas en #acampadapalma, nos han denegado la comunicación, dicen que nos pueden sacar. Necesitamos ayuda legal para hacer el recurso #acampadapalma

  Nos dice en delegación de gobierno que deberíamos haber avisado diez días antes para realizar #acampadapalma

DESPRÉS DE LA 1ª NIT A LA PÇA. D'ESPANYA

Finalment unes 45 persones han passat nit a la Pça d'Espanya en un bon ambient, sense ésser molestats per la policia i sense dormir, pendents i comunicant-se amb altres persones d'altres acampades arreu de tot l'estat Espanyol.
Avui matí la majoria ha anat a dormir, a la feina (els que en tenen) o a atendre altres obligacions, restant un grup més reduït de persones que estan rebent a la premsa i a tots els ciutadans i ciutadanes que s'hi acosten a demanar per què estan allà i què reivindiquen.
Volem des d'aquí també informar que no son en absolut veritat algunes informacions transmeses a altres mitjans o al twitter, sobre divisió entre els acampats (inclús s'ha arribat a dir que hi havia dues acampades) o d'un possible acte violent per part d'una persona. Cap d'aquestes coses és certa. L'ambient és, com dèiem, molt bo i la sensació és de que això anirà a més cada dia, cada hora que passi.

1ª NIT A LA PLAÇA D'ESPANYA A PALMA

Dimarts, dia 17 (22 h.): Quasi un centenar de persones reunides en Assemblea a la Pça d'Espanya s'estan organitzant per passar la 1ª nit a la Pça d'Espanya.
Seguirem informant...

SURT AL CARRER 15.05.11 a Mallorca

Del web de la Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí www.gentdemarratxi.org 


TOMA LA CALLE 15.05.11 a Mallorca

¡NO ES UNA CRISIS, ES UNA ESTAFA! o ¡RAJOY, ZAPATERO, QUE OS VOTEN LOS BANQUEROS! foren algunes de les consignes més cantades per les més de 2.000 persones de tota classe i condició que participaren ahir a la manifestació que va recórrer els carrers del centre de Palma des de la Plaça d'Espanya fins al Passeig del Born.
Toma_la_Calle_pegatina-grande-212x300
L'acte formava part d'un conjunt de manifestacions convocades pel col·lectiu ¡Democracia Real Ya! a tota Espanya i, també, a algunes altres ciutats europees, reclamant una revolució social, política i ètica.
Tenint en compte que darrera no hi havia cap partit polític, cap organització sindical, cap associació o grup amb reconeguda capacitat de convocatòria (com el GOB, per exemple) i, especialment, el que solen ésser aquests actes a Mallorca (dues setmanes enrere, el 1r. de maig, al mateix escenari, entre tots els sindicats no varen ésser capaços de mobilitzar tanta gent, en el moment de major desocupació, major precarietat i menys drets socials de les darreres dècades), la resposta de la ciutadania no es pot qualificar d'altre manera que d'èxit clamorós.
Toma_la_calle_Mallorca
¡SI NO ERES PARTE DE LA SOLUCIÓN ERES PARTE DEL PROBLEMA! o ¡LA REVOLUCIÓN NO S'ESPERA, SE ORGANIZA! i lemes semblants es podien llegir a les nombroses pancartes que portaven alguns manifestants, mentre que molts d'altres esgrimien un simple A4 imprès amb el cartell de la manifestació.
L'acte d'ahir demostra que molta gent està més que farta de l'actual model polític i econòmic, i de ben segur haurà més actes, més mobilitzacions i més sortides al carrer i cada vegada més nombroses. I si no ho creis, esperau (no massa dies) i veureu.
Més informació relacionada, al nostre Web: Toma la calle 15.05.11